به گزارش اگزيم نيوز به نقل از ایسنا، مجتبی فیضاللهی ظهر روز گذشته در مراسم تجلیل از فعالان فرش دستباف زنجان، اظهار کرد: فرشبافان با سرپنجههای خود هنر ماندگاری چون فرش را خلق میکنند، در زمان کنونی که اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعات مهم بهشمار میآید توسعه صنعت فرش از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: ترویج تولید فرش دستباف مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است؛ چرا که این صنعت نقش مهمی را در بحث ایجاد اشتغال پایدار و کاهش بیکاری و ارزآوری ایفا میکند. با حداقل سرمایه در صنعت فرش میتوان اشتغال ایجاد کرد.
فیضاللهی تصریح کرد: قبل از دهه ۸۰ در بخش صادرات فرش دستباف، صادراتی بالغ بر یک میلیارد دلار در سال داشتیم که این صادرات بنا به دلایلی در مقابل واردات قرار داشت، ولی پس از آن شاهد صادرات پایدار در این صنعت هستیم که سالهای متمادی است که با قوت ادامه دارد.
وی افزود: سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ صنعت فرش با مشکلاتی از نظر صادرات مواجه شد ولی پس از توافق برجام شاهد رشد در صادرات فرش دستباف هستیم. پارسال ۲۳.۸ درصد افزایش داشتیم و امسال نیز در شش ماهه نخست سال ۱۳.۳ درصد افزایش ثبت شده است.
قائم مقام مرکز فرش ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مجموع ۳۲۰ هزار نفر بیمه شده فرشبافی هستند و بیش از ۵۰۰ هزار نفر متقاضی دریافت بیمه از این طریق هستند و این در شرایطی است که یک میلیون فرشباف در کشور مشغول فعالیت در این صنعت هستند.
وی در ادامه گفت: یک سوم تولید مربوط به تقاضای داخل است و دو سوم در بخش صادرات قرار دارد، با توجه به درصد تقاضای داخلی لازم است در این زمینه توجه ویژهای داشته باشیم.
فیضاللهی افزود: تبلیغات، بیمه فرشبافان، ارائه تسهیلات و معافیتهای مالیاتی در بخش معافیت مالیاتی مرکز فرش ایران در جهت معافیت از ارزشافزوده از جمله برنامهها برای بهبود وضعیت بازار فرش و کمک به فرشبافان است که در برنامهریزیها گنجانده شده است.
وی یادآور شد: افزایش در بهای تمام شده کالا موجب شده تا از رقبای خود در این صنعت عقب بمانیم و این در حالی است که در صورت تحقق معافیت ارزشافزوده شاهد کاهش ۱۰ درصدی در بهای تمام شده فرش دستباف خواهیم بود.
او خاطرنشان کرد: کمبود بودجه وعدم توجه مسئولان موجب رکود در صنعت فرش دستباف شده است که این عامل نقش مهمی را در محقق نکردن برنامههای برونمرزی ایفا کردهاست.
نظر شما